Унгарският премиер Виктор Орбан нарече санкциите на Европейския съюз срещу Русия

...
Унгарският премиер Виктор Орбан нарече санкциите на Европейския съюз срещу Русия
Коментари Харесай

Орбан: Санкциите на ЕС срещу Русия стъпка към война

Унгарският министър председател Виктор Орбан нарече  глобите на Европейския съюз против Русия " стъпка към война ", съобщи Франс прес.

Агенцията отбелязва, че Орбан ускорява рецензиите си към тактиката на Брюксел, считана от него за рискова.

" Всеки, който се намесва стопански във боен спор, заема позиция ", сподели унгарският министър председател националист в обичайното си изявление за близо до властта радио.

" Малко по малко се плъзгаме към война ", означи Орбан, смутен от натрупването на наказания против Русия поради нашествието й в Украйна.

Унгарският министър председател постоянно жигосва европейските наказания, даже в случай че е дал своя вот за тях дружно със своите сътрудници, обвинявайки тези ограничения за икономическите компликации на страната си, отбелязва Агенция Франс Прес.

Икономиката на Унгария се сви през третото тримесечие на годината (в съпоставяне с второто), а инфлацията е над 20 %, като даже доближи 45 % при храните.

Унгарското държавно управление стартира " национални съвещания " по тематиката и разлепи плакати из страната с обръщение: " Санкциите на Брюксел ни унищожават ", на фона на фотография на ракета.

Орбан сподели, че е подготвен да се бори против възможен нов пакет наказания и да подсигурява, че ще бъде направено изключение за Унгария, която е мощно подвластна от съветските изкопаеми горива.

Петролното ембарго на Европейски Съюз против Русия не важи за Унгария.

" Сега ние доставяме разрушителни оръжия, образоваме украински бойци на лична територия, постановяваме наказания върху енергетиката. Ставаме неразделна част от спора ", означи Орбан.

" Все още не стрелят по нас, само че сме на ръба да станем воюваща страна. Европа играе доста рискова игра ", сподели в умозаключение унгарският министър председател.

Европейският съюз е замразил до момента съветски активи за 68 милиарда евро, множеството от които в Белгия. Това излиза наяве от вътрешен документ на Европейската комисия, представен от изданието " Политико ".

Подробният документ обгръща всички аспекти на контактите на Европейска комисия с Украйна.

Според ТАСС в Белгия са замразени активи за 50 милиарда евро, а в Люксембург - за 5,5 милиарда евро. В тези две страни, наред с Австрия, Германия, Ирландия, Италия и Франция, се намират 90 % от замразените активи на съветски физически и юридически лица.

Вероятно са замразени също 33,8 милиарда евро от националния запас на Руската федерация, само че точната сума не е известна.

В края на предишния месец представител на Европейската комисия заяви, че сумата на замразените активи на 1350 лица и организации от Русия възлиза на 17,5 милиарда евро, напомня ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР